Skip to Content
HAV Kaart Binnenvaart 02 (Rgb)

Toegang tot alle binnenvaartroutes

Landinwaarts bereik je vanuit Moerdijk verschillende binnenvaartroutes, waaronder de twee belangrijkste vaarwegen van Nederland: de Rijn en de Maas. Via deze twee rivieren is Moerdijk direct aangesloten op alle binnenvaartroutes vanuit en naar het Europese achterland.

Meldplicht binnenvaart

Voordat een ligplaats kan worden ingenomen, moeten binnenvaartschepen zich aanmelden bij de havendienst van Port of Moerdijk.

  • Via de marifoon: kanaal 12
  • Of telefonisch: +31 168 3888 74 

Bel bij geen gehoor met het algemene nummer +31 168 3888 88.

 

Veelgestelde vragen binnenvaart

  • Bij de openbare ligplaatsen aan de Roode Vaart staat een container voor huishoudelijk afval.
  • Voor bedrijfsmatig afval (zoals bilgewater, afgewerkte olie, filters, gebruikte poetslappen en afgewerkt vet) geldt: ...
  • Voor afval van scheepsonderhoud en klein gevaarlijk afval zoals verfrestanten en batterijen geldt hetzelfde als voor bedrijfsmatig afval.

Als de afvalbakken vol zijn of als er sprake is van het dumpen van afval, meld dit dan aan de Havendienst via telefoonnummer +31 168 388 874.

De havendienst mailen

Na schriftelijke toestemming van de havenmeester is het in Port of Moerdijk toegestaan om schilder- en reparatiewerkzaamheden aan het schip uit te voeren.

Toestemming voor schilder- en reparatiewerkzaamheden aanvragen

Afzetlocatie auto

Bij de ligplaatsen aan de Roode Vaart bevindt zich een steiger voor het op- en afzetten van auto's. Let op, er is geen voorziening voor takelen.