Skip to Content

Port of Moerdijk is de tweede containerhaven van Nederland en de vierde zeehaven van nationaal belang. De havendienst van het havenbedrijf waakt over de veiligheid en beveiliging van Port of Moerdijk en zet zich met veel passie dagelijks in voor een uitstekende afhandeling van al het scheepvaartverkeer. Jaarlijks doen zo'n 2.000 zeeschepen en 12.000 binnenvaartschepen onze haven aan.

Veelgestelde vragen binnenvaart

Voordat een ligplaats kan worden ingenomen, moeten binnenvaartschepen zich aanmelden bij de Havendienst van Port of Moerdijk. Via marifoon kanaal 12 of telefoonnummer +31 168 388 874.

  • Bij de openbare ligplaatsen aan de Roode Vaart staat een container voor huishoudelijk afval.
  • Voor bedrijfsmatig afval (zoals bilgewater, afgewerkte olie, filters, gebruikte poetslappen en afgewerkt vet) geldt: ...
  • Voor afval van scheepsonderhoud en klein gevaarlijk afval zoals verfrestanten en batterijen geldt hetzelfde als voor bedrijfsmatig afval.

Als de afvalbakken vol zijn of als er sprake is van het dumpen van afval, meld dit dan aan de Havendienst via telefoonnummer +31 168 388 874.

De havendienst mailen

Na schriftelijke toestemming van de havenmeester is het in Port of Moerdijk toegestaan om schilder- en reparatiewerkzaamheden aan het schip uit te voeren.

Toestemming voor schilder- en reparatiewerkzaamheden aanvragen

Bij de ligplaatsen aan de Roode Vaart bevindt zich een steiger voor het op- en afzetten van auto's. Let op: er is geen voorziening voor takelen.

Nieuwsitems over zeevaart en binnenvaart

Zeevaart en binnenvaart zijn twee belangrijke modaliteiten voor Port of Moerdijk. Deze items vind je misschien interessant.