Skip to Content

In Augustus is het aanbestedingstraject voor een nieuw havenmanagementsysteem afgerond. ShipLogic is gekozen als vervanger van het ERP-systeem. ShipLogic is een modern havenmanagementsysteem dat voorziet in functionaliteiten om scheepsbezoeken vast te leggen, in te plannen, havengelden te berekenen, inspecties en duikers te registeren en business intelligence te verzorgen. Uiteraard is de koppeling met Portbase PCS voor gegevens over zeescheepvaart toegevoegd aan het abonnement en wordt de informatie van Port of Rotterdam over zeehavengelden verwerkt.

Jessica Roks van de havendienst kijkt er naar uit om ShipLogic in gebruik te nemen: “Nu gebruiken we nog verschillende sites om informatie te verzamelen. Met ShipLogic hebben we straks 24/7 registratie van aankomst- en vertrektijden, actuele binnenvaartgegevens van SAB en alle informatie van zeeschepen bij elkaar”.

De implementatie is inmiddels gestart, en na een gedegen testproces door medewerkers van de havendienst, financiën en commercie wordt ShipLogic later dit jaar in gebruik genomen.

Meer informatie

Ook interessant