Skip to Content
Schip Met Containers

Vierde zeehaven van nationaal belang

Dankzij de aanwezigheid van alle vervoersmodaliteiten – water, weg, spoor en buis – biedt Port of Moerdijk bedrijven grote flexibiliteit om goederen via Moerdijk Europa in te vervoeren. Moerdijk heeft een focus op shortsea en kent een groeiend aantal verbindingen.

 

Tweede containerhaven van Nederland

In het Trans Europees Netwerk transport (TENt) is Moerdijk aangewezen als kernhaven. Moerdijk is de meest landinwaartse haven van Nederland met een directe verbinding met zee. Via de Dordtse Kil, Oude Maas en Nieuwe Waterweg is het nog geen vier uur varen naar Rotterdam, en daarna bereik je al snel open zee.

1010 Moerdijk LR (11)

Aanmelden en communicatie

De verkeersbegeleiding start vanaf Maasaanloop, ongeveer 35 mijl buiten de monding van de Rotterdamse haven. Luister altijd naar het VHF-kanaal van de sector waar je je bevindt. Zorg ervoor dat alle communicatie kort en bondig is. Meld altijd afwijkingen van de normale navigatieprocedure en/of gebreken aan de scheepsapparatuur.

Aanmelden bij Port of Moerdijk

Via Rotterdam en Antwerpen: Melding via Port Community System Portbase.

Communicatie met de havendienst

De havendienst van Port of Moerdijk voert het directe contact met de schepen via de marifoon, kanaal 12, via de telefoon +31 168 388 874 of per mail: havendienst@portofmoerdijk.nl 

Veelgestelde vragen over zeevaart

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over zeevaart. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Lijndiensten

Port of Moerdijk beschikt over uitstekende lijndiensten die meerdere keren per week van en naar Scandinavië, Ierland, diverse bestemmingen in de UK, Spanje en Portugal en zelfs Frankrijk en Marokko varen. Kijk voor een actueel overzicht van de lijndiensten op de websites van de aanbieders.

3 Scheepvaart Zeemanshuis

Zeemanshuis

Het Zeemanshuis in Moerdijk is al ruim tien jaar de plek waar zeevarenden weg van huis een gezellige avond kunnen hebben. Het zeemanshuis is twee keer per week open:

  • maandagavond 19.00-22.00 uur
  • donderdagavond 19.00-22.00 uur

Het Zeemanshuis beschikt over wifi, een bar en een winkeltje. Het is een initiatief van de gezamenlijke kerken en het Havenbedrijf Moerdijk en wordt gerund door vrijwilligers.

Adres: Sluisweg – Roode Vaart, Moerdijk. Tel. 0168 - 416 705

Nieuwsitems over zeevaart

De zeevaart is een van de modaliteiten waarover Port of Moerdijk beschikt. Vind hier nieuwsitems die betrekking hebben op onze lijndiensten, havenfaciliteiten en zo voort.

De havendienst is bereikbaar via marifoon kanaal 12, via telefoonnummer +31 168 388 874 of per mail: havendienst@portofmoerdijk.nl