Skip to Content

Port of Moerdijk is de tweede containerhaven Nederland en de vierde zeehaven van nationaal belang.

Strategisch gelegen tussen Antwerpen en Rotterdam scoort Port of Moerdijk laag op congestie en hoog op duurzaamheid. Er zijn vier manieren van transport mogelijk: via water (zee- en binnenvaart), spoor, weg en buis. Dat biedt bedrijven die verladen via Moerdijk een grote flexibiliteit. Bovendien: value added logistics krijgt hier optimale groeikansen.

Istock 1486660783

Plan je route met Routescanner

Routescanner helpt je aan een efficiënte en duurzame route voor je vracht. Alle directe lijnverbindingen voor zeevaart, binnenvaart en spoor van en naar Port of Moerdijk vind je hier razendsnel.

Waarom via Port of Moerdijk?

Port of Moerdijk is de meest landinwaartse zeehaven van Nederland en heeft volop keuzevrijheid voor overslag naar binnenvaart, spoorgoederenvervoer of wegtransport. Ook buisleidingtransport van producten en gassen is mogelijk. Er is van oudsher een sterk industrieel cluster voor o.a. chemie, recycling en energie. Daarnaast is de haven uitgegroeid naar een internationale hotspot voor logistiek met grootschalige warehousing, waardetoevoeging en distributie. In een veilige, innovatieve en daadkrachtige omgeving scoort Port of Moerdijk laag op congestie en hoog op duurzaamheid.

Als meest landinwaartse zeehaven is Moerdijk knooppunt op vele internationale transportnetwerken. Shortsea, binnenvaart, weg, spoor, buisleiding. Alles kan!