Skip to Content

Wil je met jouw organisatie of bedrijf ook meedoen aan de Open Havendag Moerdijk, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Vanwege veiligheid en vergunning is er een gecoördineerde centrale aanpak waarbij het havenbedrijf faciliteert in alle randzaken en elke organisatie zelf zijn eigen 'open huis' of presentatie op het bedrijvenplein in orde maakt.

Chb 20221008 0905

Hoe werkt zo'n Open Havendag?

Omwille van veiligheid en vergunning is het belangrijk om te weten wie er op het haven- en industrieterrein is tijdens de Open Havendag. Vandaar dat we het evenement zoveel mogelijk centraal willen organiseren en publiek gecoördineerd over het terrein willen laten gaan. Dat betekent:

  • Iedereen parkeert centraal en laat het gratis registratieticket scannen om het programma te kunnen volgen.
  • Na ontvangst is er een korte pre-show over Port of Moerdijk en verspreidt iedereen zich vervolgens via georganiseerd busvervoer over het terrein e/o centrale plein.
  • Elke bezoeker stelt zijn eigen programma samen en kiest bij registratie welke organisaties te willen bezoeken, afhankelijk van beschikbaarheid
  • Elke organisatie bepaalt zijn eigen beschikbaarheid: doorlopend mensen ontvangen of slechts een beperkt aantal onder begeleiding per uur, al dan niet met aanvullende restricties als een minimumleeftijd.
  • De doorlopend te bezoeken 'open huizen' worden opgenomen in dezelfde hop-on/off route die alle bussen rijden (linksom of rechtsom). Richtlijn daarbij is om een programma van max. 1 uur aan te bieden.
  • Is doorlopend bezoek niet mogelijk, zorg dan dat bezoekers binnen het uur je rondleiding gevolgd kunnen hebben, zodat zij ook makkelijk bezoeken bij andere organisaties of aan het centrale plein kunnen inplannen.
  • De bedrijven en organisaties verzorgen hun eigen presentaties, het havenbedrijf coördineert en faciliteert in het evenement

De Open Havendag Moerdijk start om 9.30 uur met ontvangst van de eerste gasten. Dit betekent dat de eerste bezoekers in geval van een 'open huis' vanaf 10.00 uur kunt verwachten. De rondleidingen op eigen terrein moeten rond 16.00 uur worden afgesloten, zodat bussen iedereen weer terug naar het beginpunt kan brengen.

Chb 20221008 0333

Bekend maakt bemind - doe mee met de Open Havendag Moerdijk 2024

Voor velen is het onbekend wat voor prachtig en vaak impactvol werk verricht wordt achter de poorten van de bedrijven en organisaties op het haven- en industrieterrein.

De economische waarde van Port of Moerdijk wordt vaak wel erkend, maar wat gebeurt er nou echt.

Laat het zien, vertel de verhalen live en zorg dat mensen je kennen. Dat kan in eigen huis, of op het centrale plein.

Waar anders heb je mensen zo nadrukkelijk openstaand voor jouw boodschap, dan op een open dag? Je creëert begrip, trots en wie weet loopt er een toekomstige medewerker tussen de bezoekers.

Chb 20221008 0058

Meer informatie

De vierde editie van de Open Havendag Moerdijk wordt opnieuw geproduceerd door evenementenbureau WOP.

Bedrijven zijn uitgenodigd om tijdens de informatiebijeenkomst op 17 april meer te weten te komen over deze editie. Wat ging vorige keer goed, wat kan beter en kunnen we vernieuwingen toevoegen aan het evenement.

Bedrijven hebben tot 14 juni de gelegenheid om zich aan te melden voor deelname aan de Open Havendag Moerdijk op zaterdag 5 oktober 2024 en voor 1 augustus moet bekend zijn hoe iedereen invulling gaat geven aan het evenement.

Op 2 september start de promotiecampagne en het registratietraject.

Heb je vragen / ideeën, stuur dan een e-mail naar Christ-Jan van Dongen, communicatieadviseur bij Havenbedrijf Moerdijk.

Terugblik Open Havendag 2022

Met zo'n 35 deelnemende organisaties, honderden vrijwilligers en rond de 3.500 bezoekers was de Open Havendag 2022 een zonovergoten succes, waar jong en oud kon kennismaken met het haven- en industrieterrein van Moerdijk. Bekijk de video of de selectie van foto's.

Het is goed te laten zien wat er gebeurt in de haven. Dat is niet alleen hard werken, maar ook slim werken, veilig werken en stappen zetten op gebied van duurzaamheid, energie- en grondstoffentransitie.

Paul Dirix, CEO