Skip to Content

Belangrijke informatie nieuwe aansluitingen A17


Sinds 5 juli wordt er hard gewerkt aan het vernieuwen van de weg tussen de beide aansluitingen van de A17, het vervangen van de rotondes door kruisingen met stoplichten en het aanpassen van de kruising Steenweg-Blokdijk. De werkzaamheden zijn bijna gereed. Zoals gepland is de weg vanaf maandag 22 juli 5.00 weer toegankelijk voor verkeer. In de periode hierna zullen we nog een aantal werkzaamheden uitvoeren:

Verkeerslichten nog niet aan

Op de nieuwe kruisingen aan beide kanten van de A17 zijn slimme verkeerslichten geplaatst. Doordat de software nog in ontwikkeling is, duurt het echter nog een aantal weken tot de verkeerslichten aan staan. Vanaf 22 september zijn alle verkeerslichten in werking. Tot die tijd gelden op de kruisingen de normale regels voor voorrang.  

Kruising Steenweg-Blokdijk

De kruising Steenweg-Blokdijk is tijdens de afsluiting aangepast. De Binnenmoerdijksebaan richting Blokdijk is hierbij meer als doorgaande route vormgegeven, met als afslag daarop de Steenweg richting Moerdijk. Op de afbeelding is de nieuwe situatie te zien. Verkeer dat vanuit Moerdijk komt dient voorrang te geven (zie ook de afbeelding). In de week van 9 september wordt er in de nacht nog een groene coating aangebracht op de kruising. Zodra de exacte datum van deze laatste werkzaamheden bekend is, communiceren we dat. 

Tijdelijke bebording


Vanaf maandag 22 juli staat er tijdelijke bebording langs de weg met bewegwijzering. Deze wordt nog vervangen door de definitieve bebording. 

 

Nieuwe situatie "kruispunt 0" Blokdijk