Skip to Content

Welkom in de haven!

De haven is van ons allemaal. Een grote economische motor voor de regio en een plek die Moerdijk letterlijk verbindt met Europa. Veel van de producten die in je keukenkastje staan, of materialen die nodig zijn om die producten te maken, komen via Moerdijk. Het haven- en industrieterrein heeft een sterk industrieel cluster en is een logistiek knooppunt van internationale allure. Er komen trucks, binnenvaartschepen, zeeschepen en treinen en ook via buisleidingen is Moerdijk verbonden. De verhalen achter de bedrijven zijn niet altijd bekend, maar de trots bij de medewerkers is vaak des te groter. Port of Moerdijk is een zeehaven van nationaal belang. 

Op zaterdag 5 oktober organiseert Havenbedrijf Moerdijk samen met bedrijven en instanties op het haven- en industrieterrein weer een gratis toegankelijke Open Havendag Moerdijk. Het is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen. Bedrijven zetten hun poorten open en laten zien wat voor impactvol werk er wordt gedaan, of presenteren zichzelf op het centrale plein. 

Chb 20221008 0333

Van interessante bedrijfsbezoeken tot een dagje-uit

De Open Havendag is een evenement voor mensen uit de wijde omgeving. Het is gratis toegankelijk. Omdat het op een haven- en industrieterrein plaatsvindt, is vooraf registreren wel verplicht.

De registratie gaat na de zomer, op 2 september, open. Je stelt zelf je programma samen en kan je dan inschrijven voor bedrijfsbezoeken, rondvaarten , etc. 

Je ontdekkingsreis over het haven- en industrieterrein start altijd centraal. We stellen je in staat om vervolgens met evenementsbussen op tijd bij de organisaties te brengen die je wilt bezoeken. Ook op het  centrale terrein is van alles te doen zijn. Het programma wordt later bekend. 

Terugblik Open Havendag 2022

Met zo'n 35 deelnemende organisaties, honderden vrijwilligers en rond de 3.500 bezoekers was de Open Havendag 2022 een zonovergoten succes, waar jong en oud kon kennismaken met het haven- en industrieterrein van Moerdijk. Bekijk de video of de selectie van foto's.

In 2022 was mijn eerste kennismaking met het gebied een bezoek aan de Open Havendag. De trots van mensen die vertelden over hun bedrijf is iets wat me erg is bijgebleven. Fantastisch en inspirerend.

Paul Dirix, CEO