Skip to Content

Een ontbijtsessie met inspirerende en nuttige talks over cyberweerbaarheid.

Op woensdag 27 maart waren ondernemers of ICT-verantwoordelijken in Port of Moerdijk, uitgenodigd om zich te laten informeren en inspireren over hoe je je bedrijf kan beschermen tegen cybercriminaliteit. De presentatie van FERM en van PVO zijn via de buttons terug te vinden.

Programma

  • 07.30 uur: Inloop met koffie en croissant
  • 08.00 uur: Welkom door Port of Moerdijk
  • 08.10 uur: Evelien Bras (directeur FERM)

Het is niet de vraag óf je een keer te maken krijgt met cybercriminaliteit, maar wannéér. Hoe zorg je als board van jouw organisatie dat je de juiste maatregelen hebt getroffen om je digitaal weerbaar te maken? Wat betekent hierbij de Europese NIS2-richtlijn voor de netwerk- en informatiesystemen voor jouw organisatie? Want jouw organisatie wordt waarschijnlijk ook verplicht om specifieke risicobeheersmaatregelingen te nemen en rapportageverplichtingen in te regelen. Hoe je hier praktisch mee om kunt gaan, komt aan bod tijdens de presentatie van Evelien Bras, directeur van FERM.
 

  • 08.30 uur: Ontbijt
  • 08.45 uur: Peter van Veelen (CCT Moerdijk)
  • 09.05 uur: Xander Koppelmans, de 'gehackte ondernemer'

Xander Koppelmans is 25 jaar succesvol ondernemer in de communicatiesector met grote namen als klant als hij ondanks dat zijn bedrijf goed georganiseerd en beveiligd is, wordt gehackt met alle gevolgen van dien. Hij besluit zijn verhaal openlijk te delen met andere ondernemers om ze te waarschuwen en te helpen en is zo “de personificatie van de gehackte ondernemer” geworden. Hij praat niet zo zeer over algemeenheden van cybercriminaliteit, maar spreekt vooral op een heel persoonlijk niveau (als ondernemers onder elkaar) over wat een cyberaanval daadwerkelijk met jouw bedrijf, je team, je relaties en met jou als ondernemer doet, inclusief de schade en gevolgschade. Xander weet “denk niet dat er bij jou niks te halen valt en je niet interessant bent, want zo werkt het niet”. Een aangrijpende talk met een lach en een traan waar elke ondernemer zich mee kan identificeren en van leert.

  • 09.30 uur: Q&A
  • 10.00 uur: Einde